افزایش ۲ برابری تعداد قراردادهای صنعتی دانشگاه‌ها/اجرای ۸ هزار طرح صنعتی در مراکز آموزشی

مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از رشد دو برابر تعداد قراردادهای دانشگاه‌ها با صنایع و مبالغ این قراردادها خبر داد و گفت: این آمار نشان می‌دهد که دانشگاه‌ها در کنار انجام پایان‌نامه و انتشار مقالات به سمت توسعه ارتباط با صنایع در حرکت هستند.

دکتر محمد سعید سیف در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه در سال‌های گذشته در زمینه‌های توسعه علم و آموزش و پژوهش اقدامات زیادی انجام شده است، اظهار کرد: این اقدامات موجب شد که در حال حاضر تعداد زیادی دانشجوی تحصیلات تکمیلی داشته باشیم و رشته‌های تحصیلی گسترش یافته است.

وی تعداد دانشجویان تحصیلات تکمیلی را حدود ۹۰۰ هزار نفر در کشور ذکر کرد و ادامه داد: این آمار نشان می‌دهد که توان پژوهشی خوبی در کشور ایجاد شده، ضمن آنکه سرمایه‌گذاری‌های خوبی در آزمایشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی صورت گرفته است.

سیف با تاکید بر اینکه این مزیت‌ها می‌تواند ابزاری برای توسعه کشور، ایجاد ارزش افزوده و اشتغال فارغ‌التحصیلان باشد، خاطر نشان کرد: در سال‌های اخیر این موضوع از سوی مدیران و مسؤولان وزارت علوم به رسمیت شناخته شده و به طور جدی به آن پرداخته شده است؛ چراکه استفاده از توان نیروهای تحصیلکرده و افزایش بهره‌وری دانشگاه‌ها جزو مسؤولیت‌های اجتماعی این وزارتخانه است.

مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اضافه کرد: بر این اساس حرکت‌هایی شروع شده، به گونه‌ای که دیگر، دانشگاه‌ها بر روی انجام مقالات و پایان‌نامه‌ها ارزش‌گذاری نمی‌کنند و در کنار انجام پایان‌نامه به دنبال حل چالش‌های کشور نیز هستند.

سیف، پایش قراردادهای دانشگاه‌ها با بخش‌های صنعتی را یکی از شاخص‌های ارزیابی دانشگاه‌ها نام برد و یادآور شد: در دو سال اخیر شاخص‌های جدید مانند تعداد قرارداد هر دانشگاه و مبلغ قراردادهای دانشگاهی برای ارزیابی دانشگاه‌ها در نظر گرفته شده است.

وی در خصوص آخرین وضعیت قراردادهای منعقد شده میان دانشگاه‌ها و صنایع گفت: آخرین پایش‌های ما نشان می‌دهد که تعداد قراردادهای دانشگاه‌ها با بخش‌های صنعتی امسال نسبت به سال قبل حدود ۲ برابر شده است. در سال قبل تعداد قراردادها ۴ هزار مورد بود و این عدد امسال به ۸ هزار قرارداد رسیده است.

وی همچنین میزان مبلغ قراردادهایی که در دانشگاه‌ها در حال اجرا است، حدود ۲ برابر نسبت به سال قبل دانست و گفت: حجم قراردادهای اجرایی در دانشگاه‌ها از حدود هزار میلیارد تومان که قراردادهای جاری دانشگاه بوده، به حدود ۱۹۰۰ میلیارد تومان رسیده است.

مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری خاطر نشان کرد: این اعداد نشان می‌دهد که جهت‌گیری دانشگاه‌ها به سمت حل مشکلات جامعه است و امیدواریم این روش بتواند به توسعه توان دانشگاه‌ها چه در حوزه تربیت نیروهای متخصص و چه در زمینه ارتقای توان تحقیقاتی به سمت نیازهای جامعه موثر باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

Check Also

چه چیزی باعث خاص بودن برند آندر آرمور میشود؟

برند آندر آرمور (Under Armour) با توجه به تکنولوژی های پیشرفته و کیفیت بالای محصولات …