۲۲۷ طرح بزرگ صنعت آب و برق به بهره‌برداری رسید

وزیر نیرو گفت: ۲۲۷ طرح بزرگ و مهم صنعت آب و برق در قالب «پویش# الف- ب- ایران» به بهره‌برداری کامل رسید.

به گزارش ایسنا، رضا اردکانیان امروز در مراسم افتتاحیه ۲۵ طرح بزرگ بخش برق که به صورت ویدئو کنفراس برگزار شد، اظهار کرد: این پروژه‌ها نه تنها شهر و روستا و به نوعی توزیع عادلانه زیرساخت‌های اصلی و مهم کشور در همه نقاط کشور، استان‌های مرزنشین، مرکزی و نقاط بهره‌مند از منابع آب، مناطق خشک و کم آب کشور را در بر می‌گرفتند، بلکه همراه با مشارکت فعال منابع دولتی، منابع داخلی شرکت‌های وزارت نیرو، مشارکت‌های مردم و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی بود.

وی با اشاره به سرمایه‌گذاری ۳۳ هزار میلیارد تومان برای اجرای ۲۲۷ پروژه در قالب این پویش گفت: از این مجموع، ۶۰ درصد منابع خارج از بودجه دولت و منابع داخلی، بخش خصوصی و مشارکت‌های فعال به‌ویژه صندوق توسعه ملی بوده است.

اردکانیان در آخرین هفته و ایستگاه پایانی پویش #هرهفته_الف_ب_ایران که به استان‌های تهران، هرمزگان، فارس، بوشهر و سیستان و بلوچستان با مجموع ۲۵ پروژه اختصاص داشت، اظهار کرد: ۱۰ سد، ۶ هزار و ۳۳۵ هکتار شبکه‌های اصلی آبیاری و زهکشی، ۱۸ نیروگاه حرارتی، ۱۷ نیروگاه تجدیدپذیر خورشیدی و بادی، ۶ نیروگاه مقیاس کوچک، ۱۰۳ پست و خط انتقال، ۱۷ طرح آبرسانی شهری، ۱۰ تصفیه‌خانه آب، ۱۷ تصفیه‌خانه فاضلاب و آبرسانی به ۸۶۰ روستای کشور، مجموع پروژه‌هایی بود که در این پویش نیم ساله به بهره‌برداری رسید.

وزارت نیرو ۵۹۳۱ پروژه در کشور در دست اجرا دارد

همچنین وزیر نیرو در جمع خبرنگاران گفت: وزارت نیرو در سطح کشور ۵۹۳۱ پروژه با سرمایه‌گذاری ۸۸۴ هزار میلیارد تومان را در دست اجرا دارد.

وی با اشاره به بهره‌برداری ۲۲۷ پروژه با سرمایه‌گذاری ۳۳ هزار و ۵۶۰ میلیارد تومان در قالب این پویش، افزود: به جز دو هفته اخیر که بهره‌برداری پروژه‌ها به صورت ویدئوکنفرانسی برگزار شد، در طول ۲۰ هفته ۳۱ سفر در چارچوب این پویش انجام شد که چهار مورد از این‌ها با حضور رییس‌جمهوری، چهار مورد با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی و دو مورد دیگر با حضور معاون اول رئیس جمهوری بوده است.

اردکانیان همچنین از بهره‌برداری سه نیروگاه و ۴۰ پروژه صنعت آب و برق کشور در ۱۵ استان در فصل بهار ۹۹ با سرمایه‌گذاری ۶ هزار میلیارد تومان خبر داد.

وی گفت: سال ۹۸ را با دستی پر به پایان رسانده و به استقبال سال نو می‌رویم.

وزیر نیرو افزود: امسال در خصوص فعالیت با کشورهای همسایه و کمیسیون‌های مشترک دستاوردهایی داشتیم؛ بویژه اجرایی شدن موافقت‌نامه موقت عضویت ایران در اتحادیه اقتصادی اوراسیا که از ۵ آبان عملیاتی شد و بنا به گزارش گمرک شاهد بیش از ۹۰ درصد افزایش ارزش کالاهای صادراتی در این مدت نسبت به مدت مشابه سال گذشته هستیم.

وی در خصوص برنامه‌های شرکت‌های آب و برق برای مدارا با مشترکان در زمان شیوع کرونا با بیان اینکه بخش عمده‌ای از بودجه وزارت نیرو متکی به منابع داخلی یعنی قبوض آب و برق است گفت: اگر دریافت این قبوض با مشکل مواجه شود، اختلال حاصل از آن سبب کندی خدمات رسانی به مشترکان می‌شود. البته در عین حال ما به همه شرکت‌ها ابلاغ کردیم به دلیل رکود موجود در کسب و کار با شیوع بیماری کرونا، برای کسانی که امکان پرداخت قبوض آب و برق را ندارند تا پایان اردیبهشت مدارا شود.

وزیر نیرو از یکپارچه‌سازی شرکت‌های آب و فاضلاب روستایی و شهری هم به‌عنوان یکی دیگر از دستاوردهای وزارت نیرو در سال ۹۸ نام برد و گفت: توانستیم به خود و دوستداران ایران و حتی به دشمنان این آب و خاک نشان دهیم که ملت ایران هوشمند و تواناست و ظرفیت‌های نهفته فراوانی دارد که قادر است در شرایط سختی و مضیقه، شکوفایی‌های ارزنده‌ای داشته باشد.

پویش در بهار سال آینده هم ادامه دارد

وزیر نیرو همچنین از تدوین برنامه‌ای جدید و همه جانبه‌تر در چارچوب تداوم پویش در سال آینده خبر داد و گفت: پیشنهادی در حال نهایی شدن است که بتوانیم با عنوان «اصلاح مصرف در فرصت تحریم»، به عنوان چتری بر همه فعالیت ها و نه فقط در مصرف آب و برق، بلکه در مصرف هر منبع دیگری اعم از منابع مالی، تجهیزات و اموال غیرمنقول  پویش را ادامه دهیم.

وی ادامه داد: انتخاب عنوان اصلاح مصرف از این رو انتخاب شده که کلمه مدیریت مصرف به نوعی حضور مدیران برای اجرای این کار را به ذهن متبادر می‌کند، اما در اصلاح مصرف تمام مردم در هر طبقه و هر موقعیتی در این طرح ملی در بهینه کردن مصرف مشارکت کنند.

ظرفیت نصب شده نیروگاه‌های کشور به ۸۳ هزار و ۳۵۰ مگاوات رسید

همچنین همایون حائری – معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی – در این مراسم با اشاره به بهره‌برداری ۲۵ پروژه برق‌رسانی در این هفته از پویش با مجموع سرمایه‌گذاری ۷۲۰۴  میلیارد تومان اظهار کرد: در کنار این پروژه‌ها و اقدام‌های سخت افزاری و نرم افزاری، ارتقای دانش کار و استفاده از فناوری‌های پیشرفته بومی هم در ذات پروژه‌ها بوده که در قالب اجرای آنها انجام شده است.

وی از جمله این فناوری‌ها به نسل جدید توربین‌ها و ژنراتورها و سیستم‌های کنترل پیشرفته اشاره کرد و افزود: برای پیاده سازی این پویش، سه منبع بزرگ انرژی بزرگ هم در کنار خود داشتیم که در انجام پروژه‌ها حرف اول و آخر را می‌زد.

حائری تصریح کرد: منبع انرژی نخست کسب رضایت مردم بود که بزرگترین سرمایه ماست و تمام تلاش ما برای ارائه کار در جهت رضایتمندی آنان است.

وی همکاران صنعت آب و برق، پیمانکاران و دیگر دست اندرکاران این صنعت و تامین کنندگان تجهیزات و صنایع پشتیبان را دیگر منابع انرژی صنعت برق در اجرای پروژه‌ها دانست و خاطرنشان کرد: با بهره‌برداری از پروژه‌های نیروگاهی جدید، ظرفیت نصب شده نیروگاه های کشور به ۸۳ هزار و ۳۵۰ مگاوات رسید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

Check Also

چه چیزی باعث خاص بودن برند آندر آرمور میشود؟

برند آندر آرمور (Under Armour) با توجه به تکنولوژی های پیشرفته و کیفیت بالای محصولات …